Изберете страница
Силфонни компенсатори KСО

Силфонни компенсатори KСО
Проектиран да компенсира надлъжни, напречни и ъглови движения. Основната част на компенсаторите е силфон, който представлява здрава тънкостенна гофрирана обвивка.

Основните класове стомана, използвани при производството на силфони: 08X18H10T или 12X18H10T в съответствие с ГОСТ 5632-72; AISI 321, AISI 304 и др.

Основните предимства на силфонните компенсатори:

– висока надеждност и ефективност на конструкциите;
– малки габаритни размери;
– херметичност за всички газообразни и течни среди (което не се осигурява от други видове компенсатори);
– лесна инсталация, възможност за използване на всички видове връзки, използвани в тръбопроводни системи;

В зависимост от предназначението и условията на употреба се използват различни конструктивни изпълнения на силфонните компенсатори.

Видове силфонни компенсатори:

  1. Аксиален компенсатор е предназначен да компенсира линейно топлинно разширение поради движението на силфона (компресия-разширение) в аксиална посока.
  2. Ъгловият компенсатор работи на принципа на изместване на осите на разклонителните тръби под ъгъл в една плоскост с огъване на оста на силфона по дъга.
  3. Универсалният компенсатор може да приема комбинация от няколко вида движения.
  4. Стартовият компенсатор се използва за компенсиране на аксиалното удължение на тръбопровода по време на неговото загряване при първото пускане, след което кожухът на компенсатора се заварява и компенсаторът става неподвижен елемент на тръбопровода.

 

Силфонните компенсационни устройствата за отоплителни мрежи СКУ са предназначени да компенсират аксиални измествания на магистрални тръбопроводи и отоплителни мрежи за топло водоснабдяване, при наземно, канално и подземно безканално полагане.

Подобни